Vesti bune: la Calais va fi construit un zid in zona parcarii de camioane

Un zid de peste 3 metri va fi construit în zona Marcel-Doret, din Pas-de-Calais, la inițiativa autorităților locale, ca măsură de securitate menită să contribuie la prevenirea pătrunderii refugiaților în camioane.

Lucrările de construcție sunt estimate a fi finalizate in aproximativ o săptămâna, locul fiind unul “sensibil”, foarte multe incidente având loc în ultimul an aici. Zidul are drept scop și protejarea securității localnicilor.

Calais a devenit locația favorită a refugiaților. Au fost multe încercări de a pătrunde ilegal în  camioane de-a lungul ultimului an. Chiar daca vom avea un zid, protecția și supravegherea poliției va fi în continuare necesară” a declarat Prefectul din Pas-de-Calais.

Acesta a mai anunțat că investiția se ridică la 2.7 milioane de euro și va fi acoperită din fonduri private.

Autoritățile franceze sunt ingrijorate de situația refugiatilor care pare departe de a fi rezolvată. O parte dintre aceștia aleg soluții extreme pentru a ajunge în Marea Britanie sau chiar mai departe: pătrund prin efracție în camioane.

Asociația Transportatorilor Rutieri din Marea Britania (RHA) a primit recent o sesizare din partea unuia dintre membrii săi în care acesta preciza că doi refugiați au intrat în camionul companiei în apropiere de Calais.

Este clar însă că această problemă nu se mai limitează la zonele portuare. Refugiații vizează camioanele din Marea Britanie și în alte zone, în special în parcări, așa că vigilenta șoferilor este absolut esențială” a mai completat Burnett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *