Patru șoferi de tir își acuză patronul că i-a lăsat în Danemarca fără să le plătească salariile și diurnele, circa 11.000 de euro: ”Suntem disperați”

Șoferi de tir, Ionuț Lazăr, Iulian Zăduf și Narcis Feraru (toți din Mănăstire, Călărași) și Iulian Frăsilă (Petroșani) îl acuză pe Ionuț Țepele, administratorul firmei de transport Viking Internordic, din Bihor, că nu i-a plătit de o lună și jumătate.

Cei patru se află la Kolding, în Danemarca, și susțin că ar trebui să primească, în total, aproape 11.000 de euro, salarii de încadrare și diurne pentru luna trecută și primele 15 zile din martie.

Șoferii afirmă că au situații disperate acasă, fiind singurii care muncesc în familie. De luna trecută, li s-au tăiat și abanamentele la telefoanele mobile.

După ce marți au sunat la Ambasadele României din Danemarca și din Suedia, pentru a-și face cunoscută situația, firma le-a plătit biletele de avion pentru a se întoarce acasă. ”Cred că așa ne închid gura, dar nu ține”, spune ei.

Să vedem dacă vom putea pleca de pe aeroportul din Billund și ce se va întâmpla când vom ateriza la Cluj-Napoca”, afirmă șoferii.

Firma Viking Internordic, înființată în 2018, e condusă de soția lui Ionuț Țepele, Romina, iar anul trecut a avut, conform declarațiilor administratorului, ” o cifră de afaceri în jur de 280.000 de euro”

Soția mea naște peste trei săptămâni și m-a lăsat fără nici un ban”

”Soția mea e gravidă, naște peste trei săptămâni! Am și cununia pe 9 mai și m-a lăsat fără un ban în buzunar”, explică Ionuț Lazăr. 

”Kilometri i-am făcut, mi-am respectat contractul, vreau doar să primesc ce e al meu. Lucrez din septembrie la această firmă, la început a fost corect cu banii, dar apoi a început să scârțâie cu banii!”, spune Lazăr.

Ce bani susțin șoferii că au de primit pe ultima lună și jumătate

  • Ionuț Lazăr – 3.300 de euro
  • Iulian Frăsilă – 2.695 de euro
  • Iulian Zăduf – 2.460 de euro
  • Narcis Feraru – 1.800 de euro

Tată a trei copii: ”Firma ne-a abandonat”

Iulian Frăsilă are trei copii acasă, la Petroșani: ”Nu mai am nici un ban, ce-o să fac acum, ce-o să-i zic soției?!”. Hunedoreanul afirmă că ”am mișcat camioanele, am făcut curse lungi, Danemarca – Scoția, Danemarca – Anglia…

Nu i-am abandonat camioanele, sunt în garaj, firma ne-a abandonat pe noi! Ieri am vorbit cu un șef de aici, ne-a transmis că s-au făcut plățile către Viking Internordic chiar și în avans, însă pentru noi nu s-au găsit bani”.

”Rămân fără casă”

Iulian Zăduf are altă situație: ”Am cumpărat un apartament în leasing, probabil că, dacă nu am bani, rămân fără casă. Începusem și mobilarea, costă cam 1.000 de euro, nici nu știu ce-o să fac”.

Și Narcis Feraru, care are două fetițe, e singurul care aduce venit în casă.

”Ne duce cu vorba că are probleme cu coronavirusul, cu nu știu ce. Oricum, vom merge la Inspectoratul Teritorial de Muncă atunci când vom ajunge acasă, îi vom face reclamație”, conchis șoferii.

Ei au apelat marți la Ambasada României
la Copenhaga și au fost redirecționați la cea de la Stockholm. Și-au prezentat
situația, cerând lămuriri dacă pot pleca spre România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *